De historie van IBTexel

Levensgeschiedenis en werkervaring:

Ik ben in 1956 geboren en opgegroeid in Amsterdam, alwaar mijn belangstelling voor het bedenken en maken van constructies mijn jonge jaren tekende. Dit kreeg verder vorm in de opleiding bouwkunde en later ook in de baan bij Ingenieurbureau Van Rossum.b.v. Amsterdam als tekenaar/constructeur van beton- en staalconstructies . Met dit bedrijf bestaat tot op heden een samenwerking en wederzijdse waardering

Toelichting op de grotere projecten:

Tijdens mijn loopbaan bij Ingenieurbureau Van Rossum heb ik aan diverse soorten bouwprojecten, groot en klein, gewerkt. Zo heb ik meegewerkt aan het Stadhuis/Muziektheater in Amsterdam. Bij dit project heb ik veel ervaring opgedaan met voorgespannen beton en betonbalken en –vloeren met grote overspanningen. Een ander groot project waaraan ik gewerkt heb is het AMRO-computercentrum in Amstelveen. Grote en kleine woningbouwprojecten, zoals in Amsterdam Zuid-Oost (Reigersbos, Gein) en in Hoorn (Risdam), behoren ook tot mijn ervaringspakket. Een van de laatste projecten die ik gedaan heb, is het Montesori College Oost in Amsterdam geweest.

Tijdens mijn werk heb ik me steeds verder verdiept en ontwikkeld door ondermeer de studie PBNA beton-en staalconstructeur.

Het idee om me zelfstandig als adviseur en constructeur in vorm van een ingenieurbureau te vestigen, werd sterker toen bleek dat op Texel geen constructeur aanwezig was.

Ervaringen diverse bouwprojecten: woning- en utiliteitsbouw

  • Stadhuis/muziektheater in Amsterdam
  • Amro computercentrum Amstelveen
  • Woningbouwprojecten Amsterdam Zuid-Oost (Reigersbos, Gein)
  • Woningbouwprojecten Risdam-Noord, Hoorn
  • Montesori College Oost, Amsterdam

Adres

Ingenieurbureau Texel

Ruijslaan 2

1796 AD De Koog

Nieuws

CPO Nesland blok B in Den Burg is van start gegaan.

IBTexel nu ook